Wat voor isolatiemateriaal heb je?

Isolatie is een hot item. Met stijgende energiekosten beschouwen veel Nederlanders isolatie als een goede investering. Het heeft een uitstekende warmteopslag en u kunt warm blijven in de winter en koel in de winter. Ook biedt de overheid momenteel interessante subsidies om huiseigenaren te stimuleren om geïsoleerd te investeren. In deze blog zegt Isolatierevolutie.nl het allemaal. Klik hier voor meer informatie en tips over woningisolatie.
Minerale wol (glas- en steenwol)
Minerale wol is bedoeld om warmteoverdrachtsverliezen tegen te gaan. Bij het gebruik van minerale wol voor een optimaal resultaat is het belangrijk om een ​​luchtdichte laag aan te brengen. Dit betekent dat er geen spleet is tussen de balk en de isolatie. Vermijd ook koude bruggen om ervoor te zorgen dat kieren in ramen en deuren goed worden afgedicht, evenals isolatie tussen balken en profielen. De isolatie moet zo strak mogelijk langs de isolatie worden geïnstalleerd, erachter, en dus gedeeltelijk om luchtcirculatie binnen de isolatie te voorkomen. Convectie veroorzaakt in de eerste plaats een verhoogde warmteafgifte en moet worden vermeden. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat de isolatie nat wordt. Vocht is een zeer goede warmtegeleider, die de isolatie-eigenschappen aanzienlijk vermindert. Verdamping zorgt ook voor extra warmteafvoer. Voordelen van minerale wol:

Draagt ​​bij aan een uitstekende geluidsisolatie
Ik heb veel ervaring in de bouw.
Heeft een uitstekende vlamvertraging.
Nadelen van minerale wol:

Het neemt veel ruimte in beslag en is schadelijk voor transport en montage.
Het materiaal is onhandig.
Er moet extra vochtbestendig materiaal worden geïnstalleerd
Let op: Glas- en steenwol gebruiken ook vaak reflecterende lagen. Zorg ervoor dat de reflecterende laag naar binnen is gericht voordat u de luchtspouw maakt. Anders heeft de reflecterende laag geen toegevoegde waarde. Tegenwoordig is er ook glaswol (voor spouwmuurisolatie) beschikbaar, dat geschikt is voor dakconstructie omdat het enigszins mechanisch belastbaar is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *